Spring naar inhoud
  • weizigt

    Dordt aan Zet

Dordt aan Zet

Welkom op de site van Dordt aan Zet. Hier vind je informatie over participatie en over de mogelijkheden van web.
Contact? Mail naar de redactie.
Home Participatie(Wijzer)

Participatie in Dordrecht

   

Meer weten over hoe je participatie vormgeeft en jouw project of beleid?
Kijk eens in de ParticipatieWijzer Dordrecht.

    


De ParticipatieWijzer Dordrecht is mede gebaseerd op participedia.nl (Utrecht).

Meer weten? Kijk eens naar de Participatiewijzer van ProDemos.

Via Netwerk overheidsparticipatie / Democratic Challenge is gewerkt aan EHBO overheidsparticipatie. "Een PDF-bestandstappenplan om overheidsparticipatie (804 kB) snel in te kunnen voeren in je gemeente? Dan moeten wij je teleurstellen: zo’n stuk is dit niet. Sterker nog: zo’n stuk bestaat niet!"


In de 'Gereedschapkist' vind je een aantal mogelijkheden om de participatie in je project of beleid - nog beter - vorm te geven.


De formele spelregels zijn te vinden in diverse verordeningen van de gemeente Dordrecht.

  

In de Participatiewijzer, wordt verwezen naar de aanpak volgens Factor C en naar de werkwijze die centraal staat bij de trainingen PM 1 en PM 2 over projectmanagement.

  

De Schrijfwijzer kan je helpen je startnotitie, je communicatie- en participatieparagraaf in je projectplan en al je geschreven uitingen goed en foutloos te schrijven.

 

Wil je meer lezen over participatie? Bijvoorbeeld hoe de Nationale Ombudsman daar over denkt of websites bezoeken over dit thema?.

Meeweten, meedenken, meedoen en meebeslissen. Wat kan een bewoner of ondernemer in Dordrecht verwachten als het gaat om inspraak en participatie? Wat kun jij doen om de participatie in je beleidsproces of project goed vorm te geven? Lees erover in de ParticipatieWijzer Dordrecht.