Spring naar inhoud
  • weizigt

    Dordt aan Zet

Dordt aan Zet

Welkom op de site van Dordt aan Zet. Hier vind je informatie over participatie en over de mogelijkheden van web.
Contact? Mail naar de redactie.
Home Nieuws en publicaties Nieuwsarchief Uitnodigend besturen

Uitnodigend besturen

Van Buuren, Erasmus


Het LPB schenkt opnieuw aandacht aan het essay van hoogleraar Arwin van Buuren: "Bij tal van ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken is het organiserend vermogen van burgers onmisbaar om tot oplossingen te komen. Overheden denken daarom steeds vaker na over hoe zij initiatieven kunnen mobiliseren en aanzwengelen, maar ook kunnen faciliteren en verrijken. Met andere woorden: ze werken aan nieuwe vormen van uitnodigend bestuur."


Arwin van Buuren is bijzonder hoogleraar Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en programmaleider van het onderzoeksprogramma RePolis dat onderzoek doet naar het organiserend vermogen van burgerinitiatieven en hun relatie met overheidssturing.


Meer lezen

Ook Dordt aan Zet schreef eerder over deze uitgave, naar aanleiding van een studiemiddag van LSA en Erasmus universiteit.


Lees verder op de site van het LPB, de netwerkorganisatie van en voor professionals die werkzaam zijn in de wijkaanpak: "Regisseurs, pioniers, intermediairs, bruggenbouwers, voorlopers … wijkambtenaren die op zoek gaan naar de grenzen van hun vakgebied – en die over de grenzen heen kijken."


Lees de uitgave van Arwin van Buuren over PDF-bestandUitnodigend besturen (223 kB).