Spring naar inhoud
  • weizigt

    Dordt aan Zet

Dordt aan Zet

Welkom op de site van Dordt aan Zet. Hier vind je informatie over participatie en over de mogelijkheden van web.
Contact? Mail naar de redactie.
Home Nieuws en publicaties Nieuwsarchief Start werkzaamheden in Sterrenburgpark

Start werkzaamheden in Sterrenburgpark

start werkzaamheden sterrenburgpark met wethouder Stam


Samen met kinderen van verschillende basisscholen en ouderen uit de Sterrenlanden plantte wethouder Marco Stam een nieuw boom in het park. Eerder hadden de kinderen al gewerkt aan nieuwe, natuurlijke schermen achter een bank: ‘takken rillen’. Wanneer is die nieuwe speel- en beweegplek klaar?


Komende periode legt de aannemer die nieuwe plek aan. In het voorjaar is er dan een feestelijke opening. Vanaf dan kan er heerlijk gespeeld worden en nodigt deze plek om te bewegen. Idee is ook dat er zo nog veel reden is om het Sterrenburgpark eens te bezoeken: voor jong en oud.

Bij E-Wheels

De ontvangst was bij E-Wheels in het park. Daar konden de kinderen kleuren en gingen zij in gesprek met Jantje Beton en IVN over hun ideeën voor activiteiten in het park. Daarna gingen ze aan de slag met wilgentakken om te ‘takken rillen’.
Wethouder Stam bedankte de vele Sterrenburgers van alle leeftijden, en de vele organisaties die mee werkten om het ontwerp voor deze plek te maken.


Meer nieuws over Sterrenburg is te vinden op BUURbook en in het wijknieuws over Sterrenburg op de site van Dordt Centraal.


Op Facebook kun je WijkenDordrecht volgen en ook wijkkrant De Sterrenburger.


Meedoen

Wil je meedoen? De Werkgroep Sterrenburgpark kan prima nieuwe bewoners gebruiken om mee te denken over de vraag hoe het Sterrenburgpark levendiger te maken. Bovendien start het nadenken over de opening van de nieuwe plek in het voorjaar van 2019.

Mail naar Rob Roelofs, voorzitter van de werkgroep.


Jantje Beton en IVN zijn aan de slag met spelen, bewegen, groen en ontmoeten in Sterrenburg. Meer weten? Stuur een mailtje naar Peter van der Linden (gemeente Dordrecht).


Meedoen in het groen? Dat kan niet alleen in het park, maar in heel Sterrenburg. Lees verder op deze site over de mogelijkheden.