Spring naar inhoud
  • weizigt

    Dordt aan Zet

Dordt aan Zet

Welkom op de site van Dordt aan Zet. Hier vind je informatie over participatie en over de mogelijkheden van web.
Contact? Mail naar de redactie.
Home Communicatie over je wijk of jouw project

Qido

Qido is een platform waarop je verhalen van jouw stad, wijk of straat kunt delen. Na het aanmaken van een gratis account kun je heel makkelijk een foto, video of verhaal plaatsen. Zo ontstaan talloze visies op een bepaald gebied. Qido is een initiatief van de Bibliotheek AanZet.

Anderen kunnen zo zien wat er speelt, bijvoorbeeld in hun eigen woonomgeving. Het verschil met andere media is dat een verhaal hier langer blijft staan en dat er samenhang ontstaat tussen de verschillende verhalen. Daarnaast is het mogelijk om thema’s aan te maken. Dit is bijvoorbeeld handig als een evenement plaatsvindt op meerdere locaties in een wijk, stad of regio.
Neem eens een kijkje op Qido.


Zelf aan de slag

Op Qido is het de bedoeling dat je jouw bericht zelf plaatst. Als er dan reacties komen, kan je ook zelf reageren. Plaats je bijvoorbeeld een artikel op een wijkwebsite? Dan kan je overwegen om dit ook op Qido te plaatsen met een link naar de wijkwebsite. Dit doe je vooral als je denkt dat jouw artikel een bepaalde historische waarde heeft. Wil je meer uitleg of een workshop over hoe Qido werkt? Neem dan contact op met Bart van Aanhol, bvanaanholt@debibliotheekaanzet.nl.

Nog veel meer

Je kunt met Qido ook zelf een workshop organiseren in de wijk. Vorm een team van mensen die veel weten over een bepaalde buurt of straat, en breng hen samen met mensen die het leuk vinden om hier over te schrijven, fotograferen of filmen.

Nieuw of anders?

Meedenken over de mogelijkheden van Qido? Een vraag stellen? Reacties zijn welkom via bvanaanholt@debibliotheekaanzet.nl.

 

Naar Qido